آموزش ساخت NFT در Mintable: در حال حاضر، پلتفرمهای زیادی برای ساخت و خرید و فروش NFT در جهان وجود دارند که با استفاده از آنها میتوانید در عرض چند دقیقه NFT خود را با فرمتهای مختلفی مانند فایل تصویری و ویدیویی ساخته و به فروش برسانید. شما برای ساخت NFT در برخی از این پلتفرمها نیازمند پرداخت پول و بهطور دقیقتر، کارمزد شبکه هستید و در برخی دیگر، نیازی به پرداخت پول ندارید.
پلتفرم Mintable یکی از محبوبترین پلتفرمهای ساخت و خرید و فروش NFT است که شما میتوانید در آن انافتیِ خود را بهصورت رایگان ساخته و به فروش برسانید. به همین دلیل، در این مطلب از بیتا آرت قصد داریم تا به بررسی روش ساخت NFT در Mintable بپردازیم.
مروری بر پلتفرم Mintable و ویژگیهای آن
پلتفرم Mintable یک مارکتپلیس و بستری برای ساخت NFT است و افراد میتوانند در آن، مانند پلتفرمهای OpenSea، Raribe و غیره، انواع مختلفی از NFTها را خرید و فروش کنند و یا انافتیِ خود را بسازند. ویژگیای که پلتفرم Mintable را نسبت به سایر پلتفرمها متمایز میکند، استفاده از شبکه ERC-721 برای تمامی توکنها است و این موضوع باعث میشود ساخت NFT در Mintable برای افراد کاملاً رایگان باشد و نیازی نداشته باشند که هزینه کارمزد شبکه را بپردازند. در بخشهای بعدی به بررسی مراحل ساخت NFT در پلتفرم Mintable خواهیم پرداخت.
مراحل ساخت NFT در Mintable
کار با Mintable بسیار ساده است و شما میتوانید تنها با طی کردن چند مرحله کوتاه فرایند ساخت NFT در Mintable را انجام دهید و آن را با هر قیمتی که دوست دارید برای فروش قرار دهید. در این بخش مراحل ساخت انافتی در پلتفرم Mintable را به ترتیب بررسی خواهیم کرد.
مرحله اول؛ ورود و ثبتنام در سایت
در مرحله نخست، ابتدا باید با مراجعه به آدرس https://mintable.com/، وارد سایت شوید و روی گزینه sign up که در منوی بالایی سایت قرار دارد، مطابق با تصویر زیر کلیک کنید:
مرحله دوم؛ شروع فرایند ساخت NFT
در این مرحله نیاز است تا پس از ورود به سایت، روی گزینه MINT که در صفحه اصلی سایت قرار دارد، کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه، پنجرهای مانند تصویر زیر به شما نشان داده میشود:
در این بخش، نیاز است تا انتخابهای خود را مطابق با بخشهای رنگی تصویر و روی شبکه اتریوم قرار دهید و سپس روی گزینه Proceed to mint کلیک کنید تا فرایند اصلی ساخت NFT در Mintable را پیش ببرید.
مرحله سوم؛ ورود جزئیات و مشخصات NFT
در این مرحله، مطابق با تصویر زیر، وارد صفحهای میشوید که از شما میخواهد جزئیات مربوط به انافتیِ خود را وارد کنید:
همانطور که در تصویر مشخص است، این جزئیات شامل موارد زیر هستند:
- فروشگاه (Store): بخش Store همان جایی است که شما انافتی خود را در بستر آن میسازید و به نوعی در آنجا، یک قرارداد هوشمند ایجاد میشود.
- دستهبندی (Category): در این بخش نیاز است تا دستهبندی که NFT شما در آن قرار دارد را وارد کنید. به عنوان مثال، اگر NFT شما یک اثر هنری است، بهتر است تا برای ساخت آن، دستهبندی «artwork» را انتخاب کرده یا اگر یک فایل صوتی و موسیقی است، دستهبندی «media file» را انتخاب کنید.
- نام توکن (Token name): در اینجا باید نام انافتی خود که در بستر بلاکچین ثبت میشود را انتخاب کنید. شما میتوانید از این نام در تایتلِ آن نیز بهره ببرید.
- تیتر (Title): تایتل نامی اثر شما است که توسط کاربران در پلتفرم Mintable مشاهده میشود. شما میتوانید تایتل انافتی خود را نیز همانند نام توکن قرار دهید.
- زیرتیتر (Subtitle): توضیح کوتاهی از تیتر انافتیِ شماست که میتوانید مثالی از آن را در تصویر بالا مشاهده کنید.
- برچسبها (Tags): برچسبهای انافتی شما، دقیقا مانند هشتگهای پست شما در اینستاگرام هستند و به افراد کمک میکند تا راحتتر دارایی شما را برای خرید در بازار پیدا کنند. به همین دلیل، شما باید برچسبهای مرتبط با موضوع NFT خود را در این بخش انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر یک انافتی طنز با عکس سگ دارید، میتوانید برچسبهایی نظیر «dog» یا حتی نژاد سگ را در بخش tags قرار دهید.
- توضیحات (Description): در این بخش باید انافتیِ خود و داستانِ پشت پرده آن را بهطور کامل توصیف کنید.
- قیمت (Price): همانطور که مشخص است، در این بخش باید قیمتی را که برای فروش انافتی خود در نظر دارید وارد کنید
- .قابلیت دانلود (Downloadable file): در این بخش به عنوان مالک NFT، میتوانید مشخص کنید فایل اثر شما میتواند توسط شخصی که آن را میخرد دانلود شود یا خیر.
- تصویر نمایه (Preview images/NFT image): در این بخش باید تصویری که از انافتی شما در بلاکچین ثبت میشود و دیگران نیز آن را با همین تصویر مشاهده میکنند. لازم به ذکر است که این عکس پس از ثبت و در آینده قابل تغییر نیست. این گزینه همان بخشی است که شما فایل NFT خود را آپلود میکنید.
- اطلاعات متا (Metadata): همانطور که در تصویر زیر مشخص است، شما میتوانید اطلاعات اضافی NFT خود را مانند لینک شبکههای اجتماعی یا وبسایت را در اینجا وارد کنید. توجه داشته باشید که تکمیل این بخش کاملا اختیاری است.
- حق کپی (Copyright): با استفاده از این گزینه میتوانید حق کپی رایت را به مالک بعدی NFT (خریدار) انتقال دهید.
- قابلیت فروش دوباره (Resellable): با استفاده از این گزینه، شما مشخص میکنید که خریدار این NFT پس از خرید اجازه فروش آن را دارد یا صرفا میتواند آن را نگهداری کند. توجه داشته باشید که اگر این اجازه را صادر کنید، انافتیِ شما زودتر و با قیمت بالاتری به فروش خواهد رسید.
- گزینه Mint only: با استفاده از این گزینه، توکن شما تنها در شبکه بلاکچین ثبت میشود و به فروش نخواهد رسید.
مرحله چهارم؛ تایید تراکنشها با کیف پول
پس از تکمیل اطلاعاتی که در بخش بالا توضیح داده شدند، نیاز است تا با تراکنشهای شبکه را با استفاده از یکی از کیف پولهای ارز دیجیتال خود مانند متامسک بپذیرید. پس از طی کردن این مرحله کار شما تمام است و توانستهاید NFT خود را با موفقیت در پلتفرم Mintable ایجاد کنید و برای فروش قرار دهید.
سخن آخر
در این مقاله از بیتا آرت، با بررسی نحوه ساخت NFT در Mintable همراه شما بودیم. در آخر، توجه داشته باشید که دنیای NFT دنیای بزرگ و پر پیچوخمی است و اگر به تازگی با آن آشنا شدهاید و میخواهید در این زمینه موفق باشید، ابتدا بهتر است که دانش خود را در این زمینه ارتقا داده و از روشهای کمریسک مانند استفاده از پلتفرمهای رایگان از جمله Mintable و همچنین خرید و فروشِ NFTهای ارزانقیمت استفاده کنید.